koken & tafelen algemeen

Banaan met vanillesaus en stukjes chocolade en amandelkoekjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

Voor de vanillesaus

250  milliliter vanillesojamelk;

250 milliliter rijstmelk;

¼  pot rijststroop;

scheut diksap;

mespunt kaneel;

mespunt vanillepoeder;

1 eetlepel arrowroot;

2 bananen;

 

Voor de koekjes;

320 gram speltbloem;

100 gram amandelschaafsel;

¼  theelepel zeezout;

2 theelepels bakpoeder;

2 theelepels citroenrasp;

6 eetlepels vloeibare kokosolie;

200 milliliter ahornsiroop;

 

 

Bereiding

Maak eerst de koekjes: Verwarm de oven  op 180°C . Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Doe de speltbloem, amandelschaafsel, zeezout en bakpoeder in een grote kom. Meng de kokosolie en ahornsiroop in een middelgrote kom. Giet de vloeibare ingrediënten in de kom met de droge ingrediënten. Gebruik een pannenlikker om het plakkerige mengsel beter te kunnen mengen. Doop twee eetlepels in een kommetje met water. Gebruik één lepel om er het beslag mee op te scheppen en de andere lepel om het beslag op de bakplaat neer te leggen. Druk het beslag plat om ronde koekjes te vormen van 3 cm doorsnee. Houd de lepels nat zodat het beslag niet aan de lepels blijft plakken. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de koekjes 10 tot 13 minuten of totdat de randen licht goudbruin kleuren. Haal de koekjes uit de oven en laat ze even staan zodat ze stevig genoeg worden om ze met een spatel van de bakplaat af te kunnen halen. Maak dan de vanillesaus: Pak een diepe pan. Doe hierin de sojamelk, rijstmelk, vanillepoeder en kaneel. Breng langzaam aan de kook. Meng de arrowroot met 2 eetlepels koud water. Doe deze in de pan. Roer totdat er een saus ontstaat. Doe het vuur uit. Zoet de saus met diksap en stroop. Laat de saus afkoelen. Serveren: Snij de bananen in mooie plakjes. Leg de amandelkoekjes op een mooie bord. Schenk de vanillesaus erop. Versier met stukjes rijstmelk chocolade en stukjes banaan.

Met dank aan de kook met mij mee studio