
Appelflappen
Print deze pagina
Algemeen
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 40 minuten
Receptuur
8 plakjes bladerdeeg op basis van plantaardige margarine
2 appels;
30 gram walnoten;
30 gram rozijnen;
3 eetlepels rijststroop;
1 theelepel kaneelpoeder;
Bereiding
Verwarm de oven op 210 graden. Bedek een ovenschaal met bakpapier en laat hierop de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snij de plakjes diagonaal doormidden zodat je twee gelijke driehoeken krijgt. Schil de appels. Haal het klokhuis eruit en snij in kleine blokjes. Bewaar in een kom. Week de rozijnen in heet water. Hak de walnoten op een snijplank grof met een mes. Meng de appels, de uitgeknepen rozijnen (dus zonder het water!), 2 eetlepels rijststroop en kaneelpoeder goed door elkaar in een mengkom. Meng de walnoten erdoor. Meng in een kleine kom heel goed 1 eetlepel rijststroop met 1 eetlepel water. Vul 1 driehoekje met de appelvulling. Vouw deze om als een driehoekig envelopje. Bestrijk met behulp van de kwast de gevulde flapjes met de verdunde rijststroop. Bak de appelflapjes 20 minuten in de oven.
Met dank aan de kook met mij mee studio