koken & tafelen algemeen

Aardbeienmousse met kokos-bananen ijs

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

4 bananen

600 milliliter kokosmelk

½ kop geweekte cashews

agavesiroop

Voor de aardbeienmousse:

1 liter appelsap

2 zakjes agar-agar

1 eetlepel arrowroot

500 gram aardbeien

Bereiding

Maak eerst het ijs: Doe stukjes banaan, kokosmelk en cashews in de Vitamix en pureer glad. Voeg agavesiroop naar je smaak. Schenk in de ijsmachine. Maak dan de aardbeienmousse: Zet de appelsap in een pannetje op het vuur en breng aan de kook. Voeg de agar-agarpoeder toe en meng het goed met de garde door elkaar 1-2 minuten. Los de arrowroot op in 2 eetlepels koud water, roer tot een glad mengsel. Voeg toe en laat nog 1 min meekoken. Snij de aardbeien in kwarten of halfjes. Een deel gebruiken we voor garnering, andere aardbeien gaan in het appelsap mengsel. Pureer dit met Vitamix.

Met dank aan de kook met mij mee studio