koken & tafelen algemeen

Spaghetti met hartige citroensmaak

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
200 gram spaghetti
4 sneetjes brood

1 citroen        

1 kop kool

zout en peper

Bereiding

Doe water in een grote pan en zet op het vuur. Als het water kookt, doe voorzichtig de spaghetti en ½ theelepel zout erbij.  Laat de spaghetti in 8 minuten beetgaar koken. Kruimel het brood boven een kom.
Doe in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en zet op het vuur. Bak hierin de broodkruimels tot ze goudbruin zijn (ongeveer 3 minuten). Doe dan de geroosterde broodkruimels in een kom. Gebruik de zesteur om dunne schilletjes van de citroen af te halen (alleen het gele gedeelte).  Meng 1 theelepel van de citroenschil met de geroosterde broodkruimels.Snij de  kool in hele fijne dunne reepjes. Pers de knoflook met een knoflookpers. Bewaar deze in een kleine kom. Verhit  weer 1 eetlepel olie in de koekenpan. Doe voorzichtig de kool erbij. Roerbak deze 10 minuten. Voeg dan de knoflook toe. Bak deze nog 2 minuten door. Als de spaghetti gekookt is, doe het vuur uit.  Giet de spaghetti af in een vergiet en doe weer terug in de pan. Voeg de gebakken kool en knoflook toe. Roer goed door.  .

 

Met dank aan de kook met mij mee studio