koken & tafelen algemeen

Quinoa met geroosterde aubergines

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 minuten

Wachttijd: 35 minuten

Receptuur

300 gram quinoa

3-4 takjes verse tijm

½ liter groentebouillon

250 gram jonge aubergines, overlangs in vieren

1 rode paprika, zaad verwijderd en in stukken

1 rode ui, in stukken

2 eetlepel extra vergine olijfolie

200 gram kerstomaten

2 teentjes knoflook, uitgeperst

300 ml tomatensap

peper en zout

200 gram geitenkaas met kruiden, in 8 plakken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5. Doe de quinoa in een zeef en spoel hem goed af met koud stromend water. Doe hem in een pan met de takjes tijm en de bouillon en breng aan de kook. Dek af en laat 20 minuten zachtjes sudderen, of tot alle bouillon is geabsorbeerd en de quinoa gaar is.

Verhit ondertussen een geribbelde gietijzeren pan. Smeer aubergines, rode paprika en ui in met olijfolie en bak ze 4-5 minuten in de pan tot ze zacht zijn en aan beide kant licht aangebrand. Schep ze op een bord.

Doe de hele tomaten in de grillpan en laat ze circa 2 minuten bakken tot de schil net openbarst. Neem de pan dan van het vuur.

Doe de quinoa als hij gaar is in een vuurvaste schaal. Voeg de geroosterde groenten, knoflook en tomatensap toe en breng op smaak met peper en zout naar wens. Meng alles voorzichtig.

Verdeel de geitenkaas boven op het quinoa mengsel. Dek af met aluminiumfolie en schuif 35 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn. Serveer heet.