koken & tafelen algemeen

Quiche met paprika en geitenkaas

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Wachttijd: 30 minuten

Receptuur

Voor het quichedeeg:

250 gram bloem

125 gram koude boter in blokjes

1 ei

 

Voor de vulling:

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook fijngehakt

2 rode paprika's in reepjes

2-3 eetlepels oregano

5 eieren

125 milliliter slagroom

150 gram zachte geitenkaas in blokjes.

Bereiding

Het deeg:

meng in een kom de bloem met een snufje zout en schep de blokjes boter erdoor. Meng met de vingertoppen de boter door de bloem tot het een kruimelig deeg wordt. Breek het ei erboven en voeg 2 eetlepels koud water toe. Kneed alles tot een stevige deegbal, verpak het in huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

De quiche:

Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de knoflook zachtjes glazig. Schep de paprikareepjes erdoor en smoor ze ongeveer 5 minuten beetgaar. Haal de pan van het vuur af, roer de oregano erdoor en breng op smaak met zout en peper Laat dit mengsel afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed een (metalen) quichevorm met het deeg. Snij de randjes weg. Klop 5 eieren los met de slagroom en meng dit met het paprikamengsel. Schenk dit op de taartbodem en druk de geitenkaas ertussen Bak de quiche in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.