koken & tafelen algemeen

Macaroni met paddestoelensaus

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 minuten

Receptuur

3 eetlepels olie

2 eetlepels bloem

250 milliliter bouillon

1 eetlepel edelgist

1 theelepel knoflookpoeder

1 eetlepel soja cuisine

125 gram champignons

1 eetlepel gele miso

1 kop macaroni

Bereiding

Snij de champignons in kleine stukjes. Zet een koekenpan op het vuur. Doe er 1 eetlepel olie in. Laat even warm worden. Bak hierin de champignons. Doe ze apart in een kom. Doe een kleine pan met ruim water en snufje zout op het vuur. Kook hierin de macaroni 8 minuten beetgaar. Doe het vuur uit. Laat de macaroni uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan (niet op het vuur!). Doe 250 milliliter water in een steelpan. Doe er een ½ blokje bouillon in. Zet op het vuur. Los de bouillon al roerende op in kokend water. Doe het vuur uit. Schenk de bouillon in een maatbeker. Doe 2 eetlepels olie in een steelpan. Verwarm de olie. Roer de bloem erdoor zodat er een glad papje ontstaat. Voeg langzaam de bouillon toe. Breng alles aan de kook en roer regelmatig door met een garde. Roer dan de gebakken champignons erdoor, samen met soja cuisine, edelgist, knoflookpoeder en gele miso. Roer goed door, proef en voeg zo nodig zout en peper toe. Laat nog even doorkoken.

Met dank aan de kook met mij mee studio