koken & tafelen algemeen

Groentelasagna

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten

Receptuur

Lasagnevellen;

½ blik gepelde tomaten;

2 eetlepels olie;

1 pak sojagehakt;

1 kop kool;

1 kop prei;

1 theelepel Italiaanse kruiden;

2 eetlepels margarine;

3 eetlepels olijfolie;

1 kop meel;

4-5 koppen sojamelk;

4 eetlepels soja cuisine;

snufje nootmuskaat;

1 theelepel kurkuma;

1 theelepel paprikapoeder;

zout en peper;

vega-parmezaan;

paneermeel;

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.Snij de kool en de prei in zeer dunne reepjes. Bewaar deze in een kom. Doe 1 eetlepel olie in een pan en zet hem op het vuur. Fruit hierin de kool 5 minuten. Voeg dan het sojagehakt, de prei en Italiaanse kruiden toe. Bak dit al roerende nog 5 minuten. Doe de gepelde tomaten en 1 theelepel zout  erbij en laat deze 15 minuten koken.Doe 2 eetlepels margarine en 3 eetlepels olijfolie in een steelpan en zet hem op het vuur. Voeg, als de margarine gesmolten is, het meel toe en roer goed. Laat het meel niet kleuren. Voeg  1 kop sojamelk toe. Roer goed door met een garde en laat koken totdat een dikke saus begint te ontstaan. Doe dan weer een kop sojamelk erbij, roer goed om, en laat weer opkoken. Voeg daarna de rest van de melk toe. Doe dan het vuur uit. Voeg nootmuskaat en soja cuisine toe, en breng goed op smaak met peper en zout. Laat iets afkoelen. Bedek de bodem van de ovenschaal met een klein beetje olie. Leg hierop twee of drie lasagnevellen. Schep hierop het gehaktmengsel en een beetje van de witte saus. Leg nog twee lasagne vellen erop. Schep er weer wat van de gehaktmix en een beetje saus erop. Leg weer twee of drie lasagne vellen erop. Schenk er de rest van de saus op. Strooi er wat vega-parmezaan, paneermeel, kurkuma en paprikapoeder op. Dek af met aluminiumfolie. Bak 30 minuten. Haal dan de folie eraf, en bak nog 15 minuten tot de bovenkant goudbruin is.

 

Met dank aan de kook met mij mee studio