koken & tafelen algemeen

Falafelburger met caponata, pastinaakcondiment en aardappel rozetjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

Voor de burger:

3 koppen gekookte kikkererwten;

½  kop havervlokken;

1 kop kikkererwtenmeel;

3 knoflookteentjes, fijngehakt;

2 theelepels komijnpoeder;

1 theelepel kerriepoeder;

1 theelepel bakpoeder;

1 eetlepel citroensap;

2 eetlepel pindakaas;

handjevol boerenkool of spinazie, fijngehakt

4 eetlepels verse koriander

zout en peper

olie om in te bakken

Voor op de hamburger:

1 kleine pastinaak

1 eetlepel donkere miso

½ chili peper

100 gram tofu

Voor het garneren:

½ kop hazelnoten

1 eetlepel mirin

Bereiding

Bereid eerst de burgers: Meng en prak alles goed door elkaar, vorm minimaal 18 burgers en zet koel minimaal 30 minuten koel weg in de diepvries. Maak dan het beleg voor de hamburger: Schil het pastinaak. Snij in kleine blokjes en stoom 15 minuten op 120 graden. Hak de hazelnoten in een vijzel. Rooster ze droog in een koekenpan. Blus af met mirin. Doe de tofu, gekookte pastinaak,  chilipeper en miso in een kleine keukenmachine. Pureer alles goed tot romig. Maak daarna de burgers: Verwarm 4 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan. Pak een burger, wentel door wat kikkererwtenmeel en bak eerst 1 burger. Daarna bak ze allemaal. Bewaat ze warm in de oven op 100 graden met aliminiumfolie.

 

Met dank aan de kook met mij mee studio