koken & tafelen algemeen

Rijstballetjes met noten

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

1 kop rijst

2 eetlepels sesamolie

½  pak soyagehakt

1 ui

60 gram walnoten

1 eetlepel tomatenpuree

¼ kop gehakte peterselie blaadjes

½ theelepel komijnpoeder

½ theelepel paprikapoeder

Zout en peper naar smaak

paneermeel

Bereiding

Doe de rijst met twee koppen water en ½ theelepel zout in een kleine pan. Zet hem op het vuur en laat het water koken. Draai dan het vuur laag en kook de rijst 8 minuten gaar met de deksel erop. Maak dan de bouillon: Meet 500 milliliter water en schenk dit in een steelpan. Breng tot aan de kook. Doe het vuur uit. Doe dan 1 blokje bouillon erin. Roer goed door met een garde. Maak dan de vulling: Snij de ui en peterselie heel klein, bewaar ze in aparte kommen. Doe 2 eetlepels sesamolie in een kleine pan en zet op het vuur. Fruit hierin de ui 5 minuten. Voeg de soyagehakt, walnoten, peterselie, 1 eetlepel tomatenpuree, ¼ kop bouillon, ½ theelepel komijnpoeder en ½ theelepel paprikapoeder toe. Roerbak nog 5 minuten. Haal de pan van het vuur af. Laat afkoelen. Als de rijst gekookt is, schep hem op een platte bord. Laat afkoelen. Maak van de afgekoelde rijst rijstballen ter grootte van een bitterbal. Maak een hol en vul deze met de vulling. Doe dan mooi dicht. Rol de ballen door paneermeel en frituur. Serveer met mosterd.

 

Met dank aan de Kook met mij mee studio