koken & tafelen algemeen

Loempia

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

½ kop taugé

½ kop wortel

½ kop tofu

½ kop kool

1 kop mihoen

1 theelepel kerriepoeder

½ theelepel chilipoeder

Zout en peper

1 eetlepel olie

loempiavellen

Bereiding

Week de mihoen 10 minuten in heet water. Rasp de wortel (met grove kant!) boven een mengkom. Snij de kool in dunne reepjes. Doe deze bij de wortel. Laat de tofu uitlekken in een zeef. Dep hem droog met een keukenpapier. Snij de tofu in kleine blokjes van 1 cm bij 1 cm. Doe de olie in een koekenpan en zet hem op het vuur. Bak hierin de tofu 5 minuten. Roer constant door. Doe 1 eetlepel soja saus erbij. Bak nog 1 minuut roerend door. Doe het vuur uit. Laat de mihoen uitlekken in een vergiet. Pak de mengkom met groente. Doe hierbij de mihoen en gebakken tofu. Voeg kerriepoeder, chilipoeder en zout toe. Roer voorzichtig door met een vork. Pak de loempiavellen. Doe 2-3 eetlepels van groente-tofu mix op de breedste gedeelte van je loempiavel. Vouw de zijkanten. Rol voorzichtig op. Plak het einde met een klein beetje water. Maak zo 20 loempia’s.  Frituur de loempia’s.

 

Met dank aan de kook met mij mee studio