koken & tafelen algemeen

Linzenkebab

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

1 kop gele linzen

1 teentje knoflook

1 stuk gember

½  groene paprika

zonnebloemolie

1 theelepel komijnzaadjes

100 gram spinazie

25 gram paneermeel

1 theelepel garam masala

½ theelepel chilipeper

1 theelepel fenegriekpoeder

zout en peper

Bereiding

Pel de knoflook en snij in kleine stukjes. Rasp de gember en knijp de sap in een klein kommetje.Hak de groene paprika in hele kleine stukken.  Doe de geweekte linzen in een mengkom samen met knoflook, gembersap en groene peper en maal deze in een blender of keukenmachine Doe 1 eetlepel olie in een koekenpan. Fruit hierin het linzenmengsel 2 minuten. Doe dan alles in een grote mengkom. Doe weer 1 eetlepel olie in de koekenpan. Fruit hierin de komijnzaadjes 2 minuten. Voeg dan de spinazie toe en roer door totdat de spinazie is ontdooid en is iets gebakken. Doe het vuur uit. Voeg de spinazie bij de linzen in de grote mengkom. Voeg paneermeel, garam masala, chilipeper, fenegriekpoeder, zout en peper. Roer goed door.Maak  hiervan platte kebabs. Als alle kebabs zijn gemaakt (ongeveer 20 stuks), doe 2 eetlepels olie in de koekenpan. Bak hierin de kebabs.

 

Met dank aan de Kook met mij mee studio