koken & tafelen algemeen

Linzen rijstburger

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

1 kop rijst

1 kop gekookte groene linzen

1 kop gekookte kikkererwten

1 theelepel umeboshipasta

4 eetlepels peterselie

1 eetlepel gember

1 theelepel kurkuma

1 theelepel kerrie

1 theelepel korianderpoeder

½ theelepel garam masala

½ theelepel zout

3 eetlepels kokosolie

Peper naar smaak

Bereiding

Doe de rijst in een pan. Voeg 1,5 kop water toe. Zet de pan op het vuur. Breng het water aan de kook. Draai dan het vuur lager. Kook de rijst 8 minuten gaar met de deksel erop. Pak de gekookte kikkererwten. Haal de vliesje van de kikkererwten eraf. Stamp de kikkererwten fijn met een vork in de grote mengkom. Voeg dan de gekookte linzen toe. Meng goed door. Hak de peterselieblaadjes fijn met een mes. Doe deze ook in de grote kom. Rasp de gember met de grove kant van de rasp. Doe de geraspte gember in je hand. Knijp de sap van de gember in de grote mengkom. Als de rijst gekookt is, doe deze ook in de grote kom. Voeg de rest van de ingrediënten toe (1 theelepel umeboshipasta, 1 theelepel kurkuma,1 theelepel kerrie, 1 theelepel korianderpoeder en ½ theelepel garam masala. Kneed het geheel als een deeg. Maak hiervan ongeveer 15 kleine balletjes. Druk ze een beetje plat zodat je burgers krijgt. Doe 3 eetlepels kokosolie in de koekenpan. Laat de kokosolie smelten op matig vuur. Bak dan de burgers goudbruin. Draai de burgers halverwege met twee vorken om.

 

Met dank aan de Kook met mij mee studio