koken & tafelen algemeen

Chilisaus

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 25 minuten

Receptuur

10 eetlepel rijstazijn

5 eetlepels rijststroop

1 kop rode paprika

1 kop water

2 teentjes knoflook

1 eetlepel olie

mespunt zout

1 theelepel rode peper, in kleine ringen

Bereiding

Snij de rode paprika heel klein. Doe de azijn, rijststroop, rode paprika, zout in een pan. Kook 15 minuten. Pers de knoflook in een klein kommetje. Doe 1 eetlepel olie in een steelpan. Fruit hierin de knoflook heel zachtjes 1 minuut. Doe het vuur uit. Voeg de knoflook en de rode peper bij de rode paprika na 15 minuten. Laat nog 1 minuut doorkoken. Doe dan het vuur uit. Maal de saus fijn in de keukenmachine.

 

Met dank aan de kook met mij mee studio