koken & tafelen algemeen

Spinazie taart

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 5

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

Voor het deeg:
500 gram bloem
90 ml  extra vergine olijfolie
200 milliliter warme droge witte wijn
2 theelepels zout
Voor de Vulling:
350 gram gekookte spinazie
350 gram ricotta kaas
1 ei
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
peper
paneermeel

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in een schaal en maak er een glad deeg van. Wikkel het in plastic folie en laat het enigzins opstijven in de koelkast. Kook de spinazie in kokend water en knijp het dusdanig uit dat het na het koud spoelen geen water meer bevat. Hak de spinazie fijn. Meng het met de ricottakaas. Voeg 1 ei toe. Voeg de geraspte kaas toe en naar smaak wat peper en zout.. Meng de massa zeer zorgvuldig. Verwarm de oven voor op  180°C.
Verdeel het deeg in tweeen. Rol zorgvuldig 2 cirkels uit van 30 centimeter doorsnede. Leg 1 plak op vetvrijpapier op een bakplaat die je licht heb ingespoten Bestrooi wat paneermeel over de 1e plak. Leg een deel van de vulling in het midden van het deeg en het resterende in een cirkel eromheen (tip, dat kan heel makkelijk met een spuitzak) Bedek het met de tweede plak. Maak de randen ietwat vochtig en druk het samen met een vork..
Plaats een passende bowl over het middenstuk in het midden en prik het met een vork helemaal rond de bowl. (zie foto) Gebruik een scherp mes om de randen ongeveer 3 cm in te snijden.. Draai de gesneden stukken 90 graden. Bak in ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden..