koken & tafelen algemeen

Spaanse eieren met spinazie en gamba's

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

300 gram wilde spinazie

60 milliliter olijfolie

6 eieren

2 eetlepel grof gesneden bladpeterselie

½ theelepel gerookt paprikapoeder

2 tenen knoflook, in heel dunne plakjes

300 gram gekookte gamba’s, gepeld met staart eraan

2 eetlepel kleine zwarte olijven

Bereiding

Was de spinazieblaadjes en kook ze, met aanhangend water, in een pan met deksel 1-2 minuten op middelhoog vuur tot ze net zijn geslonken. Giet af en knijp voorzichtig uit als de spinazie iets is afgekoeld. Schep er 10 milliliter olie, (zee)zout en peper door. Klop de eieren, peterselie, paprikapoeder, zout en peper door elkaar in een kom. Verhit 20 milliliter olie in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bak de helft van de knoflook in 1-2 minuten goudbruin. Schep uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Schenk de rest van de olie in de pan en roerbak de gamba’s 1 minuut. Voeg de rest van de knoflook en de spinazie toe en roerbak 1 minuut. Schenk de eieren in de pan en roer zachtjes, laat de eieren steeds een paar seconden stollen. Neem van het vuur terwijl het ei nog smeuïg is en serveer op warme borden gegarneerd met de olijven en het gebakken knoflook.