koken & tafelen algemeen

Rode paprika pannenkoekjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2-4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

1 grote rode paprika, in kleine blokjes

4 eetlepel grof gehakte bladpeterselie

4 wat dikkere plakken bacon zonder zwoerd

1 eetlepel ahornsiroop + extra voor het besprenkelen

1 eetlepel olijfolie

40 gram ongezouten boter, in plakjes, voor erbij groene sla, voor erbij

 

Beslag:

100 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

Snuf cayennepeper

2 eieren, gesplitst

150 milliliter melk

 

Bereiding

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Zeef voor het beslag voor bloem, bakpoeder en cayennepeper in een kom. Voeg de eierdooiers toe en meng even, schenk geleidelijk de melk erbij, terwijl je het beslag met een houten lepel glad klopt. Klopt het eiwit in een andere kom tot zachte pieken en spatel dit door het beslag. Doe de paprika en peterselie bij het beslag, breng op smaak met zeezout en peper en roer goed door.

Bestrijk de plakken bacon met ahornsiroop en rooster ze knapperig en bruin, pas op dat ze niet verbranden.

Verhit de olie in een antiaanbaklaag op middelhoog vuur en schep met een eetlepel 4 aparte porties beslag in de pan. Keer, als zich na 30 seconden aan de bovenkant belletjes vormen, de pannenkoekjes warm terwijl je er nog 4 bakt – gebruik meer olie als dat nodig is. Stapel 2 pannenkoekjes op elk bord en verdeel de helft van het bacon ertussen. Garneer met de rest van de bacon en een plakje boter en besprenkel met wat extra  ahornsiroop. Serveer met een groene salade