
Portobello met wasabi salsa
Print deze pagina
Algemeen
Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 30 minuten
Receptuur
15 portobello’s
100 ml sake
6 knoflookteentjes
50 ml olijfolie
10 ml citroensap
10 ml shoyu
300 gram rode uien
1 bos radijs
2 teentjes knoflook
50 ml druivenpitolie
mespunt wasabipoeder
Zout en peper
Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden.
Maak eerst de wasabi salsa: Snij de rode uien en radijsjes zeer fijn. Snipper ook enkele radijsblaadjes fijn.
Pers twee knoflookteentjes. Doe alles in een mengkom. Voeg de druivenpitolie, wasabipoeder, zout en peper toe. Roer goed door.
Snij de portobello’s in 4 stukken. Bewaar ze in een mengkom. Voeg de sake, zout en peper toe. Roer alles goed door. Bak de portobello’s 15 minuten in de oven.
Pers zes knoflook teentjes.
Pers de sap van de citroen.
Pak een wok. Doe de olijfolie erin. Fruit hierin de geperste knoflookteentjes 1-2 minuten. Voeg dan 10 ml citroensap en shoyu toe. Doe ook de geroosteerde portobello’s erin. Wok alles goed door. Plaats de portobello’s in een ovenschaal en hou ze warm.
Maak van het overgebleven vocht een sausje: Meng 1 dessertlepel arrowroot met 2 eetlepels water. Doe deze in een steelpan samen met het vocht van de portobello’s. Zet op het vuur en roer totdat er een sausje ontstaat.
Met dank aan de kook met mij mee studio