koken & tafelen algemeen

Basilicumpesto met bietenchips

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

1 rode biet

8 takken basilicum

1 klein teentje knoflook

3 eetlepels pijnboompitten

2 eetlepels olijfolie

1 dessertlepel citroensap

zout en peper naar smaak

Bereiding

Hak de basilicum fijn. Pel het knoflookteentje. Doe de basilicum samen met de pijnboompitten en knoflook  in een vijzel. Plet ze fijn tot pesto. Doe ze in een mengkom en meng met olijfolie en citroensap. Voeg zout en peper naar smaak. Schil de rode biet. Snijd deze  in hele dunne plakken met de snijmachine. Frituur deze knapperig in de friteuse. Serveren: Doe een klein schepje van de pesto in een amuselepel. Leg daarop een klein stukje bietenchips. Plaats de amuselepels mooi op een dienblad.

Met dank aan de kook met mij mee studio