
Basilicumpesto met bietenchips
Print deze pagina
Algemeen
Aantal personen: 3-4
Bereidingstijd: 20 minuten
Receptuur
1 rode biet
8 takken basilicum
1 klein teentje knoflook
3 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels olijfolie
1 dessertlepel citroensap
zout en peper naar smaak
Bereiding
Hak de basilicum fijn. Pel het knoflookteentje. Doe de basilicum samen met de pijnboompitten en knoflook in een vijzel. Plet ze fijn tot pesto. Doe ze in een mengkom en meng met olijfolie en citroensap. Voeg zout en peper naar smaak. Schil de rode biet. Snijd deze in hele dunne plakken met de snijmachine. Frituur deze knapperig in de friteuse. Serveren: Doe een klein schepje van de pesto in een amuselepel. Leg daarop een klein stukje bietenchips. Plaats de amuselepels mooi op een dienblad.
Met dank aan de kook met mij mee studio