koken & tafelen algemeen

Avocadobootjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

Voor de bootjes:
½ komkommer
1 stronk witlof
Voor de avocadosalsa:
½ avocado

komkommerschil
enkele muntblaadjes
1 teentje knoflook, geperst
2 eetlepels soja cuisine
1 eetlepel citroensap
zeezout
vers gemalen zwarte peper
 

Bereiding

Haal de schil van de avocado en snij hem in plakjes. Bewaar de stukjes in een kom. Schil de komkommer en bewaar de schillen voor de dressing. Snij de komkommer in dunne plakjes. Bewaar de schillen in een kom en de komkommerstukjes in een andere kom. Haal de witlofstronk uit elkaar en leg de bladeren als een bedje op een mooi bord. Schik de komkommerplakjes op het bed van witlofblaadjes. Maak dan de avocadosalsa: Doe alle ingrediënten behalve de avocado in de keukenmachine en meng tot een gladde romige massa. Doe het mengsel over in een kom en prak dan de avocado erdoorheen. Giet de salsa mooi over de witlofbootjes.

Met dank aan de kook met mij mee studio