koken & tafelen algemeen

Zoet aardappelbrood

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 8

Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten

Receptuur

2 eetlepels gemalen chia zaad ( te koop bij de Tuinen en reforma zaak)

¼  kopje water

1 kop whole wheat meel

1 kop amandel meel

1 middelgrote zoete aardappel gesneden in kleine blokjes

¼ kopje bruine rietsuiker

4 eetlepels bakpoeder

1 theelepel zeezout

1 kopje amandelmelk

¼ kopje olijfolie

¼ kopje ahornsiroop ( te koop bij Albert Heijn)

Bereiding

De oven voorverwarmen op 210 graden voor 10 minuten. Smeer de ovenschaal in met olijfolie Breng ¼ kopje water aan de kook in een kleine steelpan. Voeg de gemalen chia zaad toe, laat het sudderen gedurende 2 minuten en zet het daarna opzij. Breng een pan met water aan de kook, voeg de in blokjes gesneden zoete aardappel toe en laat het gaar stomen ( ongeveer 15 minuten) . Verwijder de zoete aardappel uit de pan en pureer de zoete aardappel en zet het apart. Doe in een middelgrote kom de whole wheat meel, amandel meel, rietsuiker, bakpoeder en zeezout en meng het geheel goed. In een aparte kom, meng de natte ingrediënten, amandelmelk, gemalen chia zaad, olijfolie en ahornsiroop. Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten toe en voeg daarna voorzichtig de zoete aardappel puree toe om het beslag te maken. Doe het beslag in de voorbereide bak blik en bak 20 tot 25 minuten Je kunt met een tandenstoker checken of het gaar is.

Afkoelen gedurende 10 minuten

 

Met dank aan Body2Change