koken & tafelen algemeen

Bloemkool crème met ongezouten en ongebrande cashewnoten

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

1 grote bloemkool

3 eetlepels ongezouten boter

1 kleine ui, in blokjes gesneden

2 tot 3 teentjes knoflook, grof gehakt

1 kipbouillonblokje, gebroken

1 kopje zure room

Nootmuskaat

Bereiding

Oven voorverwarmen voor 10 minuten op 175 graden

Breng gezouten water aan de kook. Roosjes bloemkool in het kokend water ( ongeveer 10-15 min.) koken en uitlekken in een vergiet

koekenpan verhitten en 1 eetlepel ongezouten boter in de koekenpan en laten smelten. Voeg de ui, knoflook en kipbouillon en laat koken tot de ui lichtbruin is. Ccombineer de ui mengsel, gekookte bloemkool en zure room, pureer alles ( gebruik een staafmixer) tot een glad substantie

2 eetlepel ongezouten boter bij de substantie en mixen tot dat het glad is

Ovenschaal invetten, substantie in de schaal en in de oven op 175 graden voor 15-20 minuten.

Na 20 minuten de schaal uit de oven en strooi de ongezouten cashewnoten erover.

* Met dank aan Body2change