koken & tafelen algemeen

Big Fat Nori Wraps

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 2 minuten

Receptuur

4 geroosterd zeewier bladeren ( sushi nori)

Een kleine schaal met warm water

 

Voor de vulling:

 1 kleine wortel

 ¼ kop komkommer

 ¼  kop gele paprika

 ¼  kop gesneden radijsjes

 ¼ kop alfalfa

 

Voor de kikkererwten pasta:

-1 kop gekookte kikkererwten

 1 theelepel  tumeric

 ½ theelepel paprika poeder

 2 eetlepels citroensap

 1 teentje knoflook

 1 eetlepel gesneden verse gember

Bereiding

-In de food processor alle ingrediënten voor de kikkererwten pasta.

 Mixen tot een dikke pasta. ( het zal geen gladde massa worden, maar dat is oké)

-Schil de wortel

-Snij de wortel, komkommer en paprika in lange dunne repen

-Snij de radijsjes in dunne plakken

-Leg 2 zeewier bladeren naast elkaar op een werkplank.

-Doop je vingertoppen in de bak met warm water en dep met je vingertoppen  de rechter uiteinde van      een zeewier blad ( ongeveer 2.5 cm).

-Leg het ander zeewier blad op de top van de andere zodat alleen de natte zijde wordt overlapt

- De twee zeewier bladeren zullen aan elkaar gaan plakken

-Aan de lange zijde van het zeewier blad, smeer de kikkererwten pasta ( zo dun mogelijk) en laat aan beide zijde ( links en rechts) zo 3-5 cm over zodat je het dicht kan vouwen na de vulling.

-Hetzelfde doe je ook met de vulling

-Vouw de linker en rechter zijde in, rol dan het hele blad van je vandaan zodat je een rol krijgt.

- Dept het uiteinde van het blad met wat warm water en laat de rol rusten voor een paar minuten zodat het zeewier blad kan drogen.