koken & tafelen algemeen

Avocado tonijn salade:

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

Jonge spinazie (6 kopjes)

1 grote blikje tonijn in water

1 blik bruine bonen

1/2 kopje magere yoghurt (0% vet)

1/2 kopje feta kaas,

1 eetlepel Dijonmosterd

1 eetlepel honing

2 avocado's

1 kop gehakte groene uien

1 teentje knoflook

2 eetlepel olijfolie extra vergine

 paprikapoeder

zout

 

 

Bereiding

Begin met het spoelen van de baby spinazie en leg het in een grote kom. Voeg de tonijn bij de spinazie. Spoel de bruine bonen eerst goed af. Nadat je ze goed hebt afgespoeld, kunnen ze bij de spinazie en de tonijn. Snijd de avocado in stukjes. Voeg ze toe aan de salade. Hak de bosuitjes (8 stuks) en voeg ze toe bij de rest. Verkruimel ongeveer 85 gram fetakaas. Maak een dressing van de knoflook, olijfolie, paprikapoeder, 1 theelepel Dijonmosterd,  85 gram vetvrije yoghurt en een snufje zeezout naar smaak. Meng goed door en voeg als laatste een theelepel honing toe aan de dressing.

Snij de appel in kleine blokjes en voeg deze toe aan de salade. Meng de ingrediënten met de dressing en je bent klaar om te serveren.

* Met dank aan body2change