koken & tafelen algemeen

Zoete aardappelburger

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2-4

Bereidingstijd: 15 minuten

Receptuur

1 groot ei

1 eiwit

1 eetlepel volkoren meel

1½ theelepel zeezout

½ theelepel gemalen zwarte peper

½ theelepel gemalen rode peper vlokken of gemalen rode peper kruiden

2 middelgrote paarse zoete aardappelen, geschild en gesneden (1 kopje)

1/3 kopje ingeblikte hele kernel maïs (geen suiker toegevoegd), uitgelekt en afgespoeld

2 groene uien, in dunne plakjes gesneden

Olijfolie bakspray

4 eetlepels natriumarme salsa

4 eetlepels magere Griekse yoghurt

Bereiding

Klop met een garde in een grote kom het ei, eiwit, bloem, zout, zwarte peper en rode peper. Meng de aardappelen, maïs en uien. Gebruik een medium koekenpan doet de olijf olie erin en zet het op een matig vuurtje. Voeg 1/4 kop van de aardappel mengsel aan de pan en met behulp van een spatel, voorzichtig drukken op het pasteitje. Aantal keren herhalen. Bak 4 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin zijn. Serveer bij het pasteitje 1 eetlepel salsa en / of 1 eetlepel yoghurt.

 

 

Voedingsstoffen per aardappel latke, (inclusief 1 eetlepel salsa en 1 eetlepel yoghurt): Calorieën: 100, Totaal Vet: 1,5 g, za. Vet: 0 g, koolhydraten: 15 g, Fiber: 2 g, suikers: 2 g, Eiwit: 6 g, Natrium: 310 mg, Cholesterol: 45 mg