koken & tafelen algemeen

Wortelbrood

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

Olijfolie bakspray

1½ kop volkoren meel

1½ kop wortelen, geraspte

1/4 kop naturel noten

½ kop sucanat

2 theelepels kaneel

½ theelepel nootmuskaat

1½ theelepel bakpoeder

1/4 theelepel zeezout

1 heel ei

1 eiwit

2 eetlepels olijfolie

 

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 220 °C. Smeer de cake vorm in met olijfolie. Doe in een grote kom de bloem, wortelen, naturel noten, Sucanat, kaneel, nootmuskaat, bakpoeder en zout en meng alles goed. Maak een kuiltje in het midden en voeg een heel ei, eiwit, olie en 3/4 kop water. Roeren totdat het meel volledig is opgenomen en het beslag vochtig wordt. Giet het beslag in de cake vorm, dan in de oven 45 tot 50 minuten. Doe ondertussen, in een kleine kom het sap, honing en vanille voor het glazuur. Giet het over de bovenkant van de wortel brood en serveer het.

 

 

 

 

Voedingsstoffen per 1/2-inch slice: Calorieën: 140, Totaal Vet: 3 g, za.

Vet: 0,5 g, koolhydraten: 26 g, Fiber: 3 g, Suikers: 13 g, Eiwit: 3 g,

Natrium: 220 mg, Cholesterol: 15 mg