koken & tafelen algemeen

Witlofsoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

1 kilo witlof

2 plakjes achterham

1 sjalotje

250 milliliter slagroom

25 gram boter of margarine

125 milliliter runderbouillon

25 gram roquefort

4 walnoten

Zout en peper

Bereiding

Maak de witlof schoon en snij deze in fijne stukjes. Was de witlof en laat deze in een vergiet goed uitlekken. Verwijder de schil van de sjalotjes en snipper deze fijn. De ham in kleine stukjes snijden. Verwarm de pan en doe hierin de boter. Fruit de sjalotjes hierin en voeg hierna de hamstukjes toe. Voeg nu de witlof , slagroom en de bouillon toe en breng dit onder af en toe roeren aan de kook. Laat dit 15 minuten zachtjes doorkoken zodat de witlof kan garen. Snij de roquefort in dunne reepjes en hak de walnoten zo fijn mogelijk. Als de witlof gaar is deze met de keukenmachine in de pan pureren. Schenk de soep door een zeef in een andere pan zodat je een gladde soep krijgt en voeg zout en peper naar smaak toe. Net voor het serveren de roquefort en de walnoten door de soep roeren.

 

Aantal calorieën per portie: 375 Kcal. per portie