koken & tafelen algemeen

Vruchtenkoekjes met noten en chocolade

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

125 gram boter

100 gram suiker

1 ei

225 gram zelfrijzende bloem

20 gram havervlokken

80 gram ontpitte dadels

60 gram pecannoten

95 gram pure chocolade

Bereiding

Hak de dadels fijn en rooster de pecannoten. Na het roosteren deze ook fijn hakken. Klop het ei luchtig los en snijd de boter in stukjes. Klop de boter, suiker en het ei met een elektrische mixer tot een glad mengsel. Roer de overige ingrediënten erdoor. Zorg dat het geheel goed gemengd is. Maak met een eetlepel van het mengsel ongeveer 30 mooie balletjes en leg deze op de bakplaat ongeveer 4 centimeter uit elkaar. Druk de balletjes op de bakplaat met een vork die met bloem is bestoven. Bak de koekjes in 15 minuten in de oven bij 180-190 graden Celsius (stand 4) tot deze goudbruin zijn. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen en leg ze daarna op een andere ondergrond, zodat ze verder kunnen afkoelen.