koken & tafelen algemeen

Vissoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

25 gram margarine

35 gram bloem

1 liter water

15 gram visbouillonpoeder

½ theelepel knoflookpoeder

1 mespuntje sambal

50 gram koolvisfilets

½ blik garnalen uit blik

1 mespuntje peterselie

1 mespuntje selderij

1 mespuntje bieslook

1 mespuntje tijm

25 milliliter koffieroom

Zout en peper

 

Bereiding

Smelt de margarine en voeg de knoflookpoeder, tijm en sambal toe. Hierna de bloem toevoegen en goed doorroeren. Deze 2 tot 3 minuten goed laten opwarmen. Voeg een vierde deel water direct toe en roer dit met de garde tot een gladde massa. Laat dit eventjes doorkoken. Voeg nu het resterende water toe en roer het geheel goed door tot een gladde massa zonder klontjes. (even laten koken) Doe de visbouillonpoeder, garnalen uit blik inclusief het vocht, in stukjes gesneden koolvis en kruiden bij de gladde massa. Roer dit voorzichtig door met een houten lepel. Breng de soep nu nogmaals aan de kook en proef deze op smaak. (evt, zout en/of peper naar smaak toevoegen). De soep niet langer dan 10 minuten laten koken. Voeg net voor het serveren van de soep de koffieroom erdoor.

 

Aantal calorieën per portie: 100 Kcal. per portie