koken & tafelen algemeen

Tiramisu met aardbeien

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 24 uur en 0 minuten

Receptuur

75 milliliter sterke koffie

2 eidooiers

2 eiwitten

25 gram suiker

250 gram mascarpone

½ eetlepel advocaat

1 eetlepel rum

75 gram dunne plakjes cake

100 milliliter slagroom

1 zakje vanillesuiker

125 gram aardbeien

cacaopoeder

Bereiding

Klop de eidooiers met vier vijfde deel van de suiker tot een dikke witte massa, voeg de advocaat, rum en mascarpone toe aan de massa en klop het geheel luchtig en glad (zonder klonten). Klop 2 eiwitten stijf en voeg tijdens het kloppen de overige suiker toe. Voeg dit eiwit mengsel toe aan het mascarpone mengsel en spatel het geheel goed door elkaar (niet kloppen). Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig en voeg dit toe aan de massa. Dompel de dunne plakjes cake in de sterke koffie en laat ze eventjes uitlekken, leg ze hierna op de bodem van een platte wijde schaal. Over de cake een deel van het mascarponemengsel gieten zodat de cake bedekt is. Hierna de in plakjes gesneden aardbeien over het mascarponemengsel verdelen en de rest van het mascarponemengsel eroverheen verspreiden. Laat de tiramisu een dag in de koeling staan en strooi voor het serveren er nog cacaopoeder overheen.

 

 

Aantal calorieën per portie: 600 Kcal. per portie.