koken & tafelen algemeen

Thaise noedels met kip

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

180 gram rijstnoedels

700 gram kipfilet

2 eetlepel geraspte gember

2 eetlepel arachideolie

120 gram sojascheuten

300 gram jonge paksoi

60 milliliter zoete chilisaus

80 milliliter limoensap

2 eetlepel vissaus

½ eetlepel kristalsuiker

2 eetlepel gehakte koriander

20 muntblaadjes

4 grote uien

Bereiding

Snijd de kippenborstfilet in dunne plakjes. De paksoi in grote stukken laten. Snij de uien in dunne plakjes en de muntblaadjes in reepjes. Doe de noedels in een grote, vuurvast schaal. Giet hierover kokend water. Laat dit geheel 5 minuten wellen of totdat de noedels gaar zijn. Giet ze af. Doe de kip en de gember in een kom. Verwarm de olie in de wok en roerbak hierin het kipmengsel met gember totdat deze gaar is. Maak een mengsel van de chilisaus, limoensap, vissaus, suiker, koriander en munt. Voeg dit mengsel samen met de sojascheuten en paksoi toe aan de kip. Roer het geheel door totdat het warm is. Voeg de uien en noedels toe en roer dit door tot het gerecht door en door warm is.

 

 

Aantal calorieën per portie: 517 Kcal. per portie.