koken & tafelen algemeen

Stoofpot met aardappels en pruimen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

12 Pruimen
800 gram kleine aardappelen
1 ui
50 gram gerookte spekblokjes

2 eetlepels olijfolie
½ theelepel kaneel
Peper en zout

Bereiding

Laat de pruimen een uur weken in lauw water en ontpit ze.
Schil de aardappelen en snij ze in stukken als ze te groot zijn. Spoel ze en droog ze goed af met keukenpapier. Schil de ui en snij hem in stukken.
Doe de spekreepjes in kokend water en laat ze uitlekken.
Braad de spekblokjes en de in stukjes gesneden ui in de olijfolie op een hoog vuur, in een grote pan. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Fruit de aardappelen ongeveer 20 minuten in dezelfde pan, met het deksel erop. Doe er de mengeling van ui, spekblokjes en uitgelekte pruimen bij.
Bestrooi het met peper en niet te veel zout, en met de kaneel. Laat het gerecht nog 5 minuten bakken en roer regelmatig.