koken & tafelen algemeen

Spinazietaart

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

8 blaadjes bladerdeeg

1 theelepel sambal

2 eieren

450 gram diepvries spinazie

250 gram kip

2 grote uien

1 zakje nasigroente

Bereiding

Leg de blaadjes bladerdeeg uit de vriezer zodat deze kunnen ontdooien en verwarm de oven voor op 220 °C. Knip de kip in fijne reepjes en bak ze goud/bruin in een braadpan. Snij de uien in fijne snippers en fruit deze met de kip mee totdat ze ook goud/bruin zien. Laat de nasigroente wellen in het water (hoeveelheid water staat vermeld op het zakje) en voeg deze hierna toe aan het kip/ uien mengsel. Hierna kan je de sambal er door roeren. Laat het mengsel zo´n 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg nu de goed uitgelekte diepvriesspinazie toe en roer dit goed door elkaar. Laat dit mengsel enkele minuten koken zodat het vocht de tijd heeft om te verdampen. Tussendoor bekleed je een springvorm met een doorsnee van 24 centimeter met de bladerdeeg zodat de zijkanten en bodem goed bedekt zijn. Als het mengsel merendeel van zijn vocht kwijt is voeg je twee eieren toe, laat het geheel nog even sudderen. Doe de inhoud in de met bladerdeeg bekleedde taartvorm en zet je het geheel in de oven op de onderste rooster. Na 30 tot 40 minuten is de taart klaar om te serveren.

 

 

Aantal calorieën per protie: 215 Kcal. per portie.