koken & tafelen algemeen

Roerbak lamsvlees met cashewnoten

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

2 eetlepels arachideolie

700 gram lamslende

1 rode paprika

160 gram oesterzwammen

500 gram spinazie

60 milliliter oestersaus

2 eetlepels sojasaus

3 teentjes knoflook

1 theelepel geraspte verse gember

1 eetlepel bruine suiker

2 eetlepels maïsmeel

1 eetlepel water

2 eetlepels grof gehakte basilicum

150 gram geroosterde cashewnoten

Bereiding

Snij de paprika in dunne reepjes. Snij de knoflook zo fijn mogelijk. Verwarm de helft van de olie in de wok. Roerbak hierin het lamsvlees tot deze rondom bruin kleurt en bijna gaar is. Haal het vlees uit de wok. Verhit de resterende olie in de wok en roerbak hierin de rode paprika en oesterzwammen tot ze mals zijn. Maak van het maïsmeel en water een mengsel. Doe het lamsvlees terug in de wok samen met de spinazie, oestersaus, sojasaus, knoflook, gember, bruine suiker en de mix van maïsmeel en water. Roer dit geheel goed door, enigszins tot de saus nog wat indikt. Bestrooi het geheel met basilicum en cashewnoten.

 

Aantal calorieën per protie: 567 Kcal. per portie.