koken & tafelen algemeen

Quinoa bruine bonen salade

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

1 pot bruine bonen ( 240 gram uitgelekt)

½ gele en ½ rode paprika

200 gram quinoa                                                                                                

3 bosuitjes

1 teentje knoflook

½ limoen

80 gram tomaten

125 gram feta kaas

1 theelepel gember

1 theelepel komijn

1 theelepel koriander

snufje zeezout en peper

rucola

Bereiding

Begin als eerste met het vullen van een pan met 300 milliliter water en 150 gram quinoa. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur af en laat het geheel 15 minuten met deksel gaar worden. In de tussentijd snij je 70 gram tomaten, ½ gele paprika en een ½ rode paprika in stukjes.Snij daarna 3 bosuitjes en bak de bosuitjes 1 minuut in olijf olie. Neem een schaal, vul deze schaal met 1 potje bruine bonen ( 240 gram uitgelekt), 150 gram quinoa, tomaten, paprika en de bosuitjes. Neem een pollepel en roer dit geheel goed. Voeg nu 1 teentje knoflook, ½ limoen, gember poeder, komijn en koriander toe. Je kunt ook nog voor smaak zeezout en zwarte peper toevoegen. Roer dit geheel nog eens. Pak een bord,  neem een handje rucola sla en leg dit op het bord. Neem 1/3 van de salade en leg dit op de rucola. Snijd nu 20 gram feta kaas in kleine blokjes dit komt boven op de salade en strooi als laatste peterselie erover.

 

Voedingswaarde :

Calorieën: 368 kcal

Eiwitten: 17 gram

Koolhydraten: 51 gram

Vet: 12 gram