koken & tafelen algemeen

Perzik mandarijntaart

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 24 uur en 0 minuten

Receptuur

2 Pakken ´klop klop´ slagroom (poeder)

250 milliliter melk

500 gram kwark

25 gram vanille suiker

1 blik perziken

2 mandarijnen

12 blaadjes gelatine (of 8 gram agar agar)

1 pak bastogne koeken

70 gram boter

Bereiding

Verkruimel de koeken door ze in de magimixer te doen.  (je kan ze ook door een zeef drukken of raspen). Smelt in de pan de boter en doe ineens de fijngemaakte koeken erbij en roer dit totdat de boter goed verdeeld is door het mengsel. Smeer dit mengsel uit met de onderkant van een lepel in een springvorm.. Zet de bodem in de koelkast totdat u deze weer nodig heeft. Spoel een glazen schaal of RVS kom uit met koud water. Klop hierin de slagroom en voeg tijdens het kloppen de vanillesuiker toe aan de slagroom. Voeg nu de kwark toe aan het slagroom mengsel en spatel dit door elkaar (niet kloppen). Laat de perziken en mandarijnen uitlekken in een vergiet en vang de vruchtensap op in een schaal (dit heeft u later weer nodig). Snijd de perziken en mandarijnen in kleine stukjes. Laat de gelatine of Agar Agar weken in water (zoals beschreven op de verpakking ) en voeg dit toe aan de perziksap, laat dit geheel eventjes afkoelen. Na het afkoelen de gelatine of Agar agar mengsel toevoegen aan het kwark mengsel en er goed door roeren. Het geheel op de taartbodem verspreiden en in de koelkast laten opstijven (het beste is 24 uur).

 

 

Aantal calorieën per portie: 287 Kcal. per portie.