koken & tafelen algemeen

Nori rolletjes met tonijn

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

400 gram Koshihikaririjst

80 milliliter rijstazijn

2 eetlepels suiker

1½ theelepel zout

6 geroosterde norivellen

120 gram sashimi tonijn

130 gram komkommer

200 gram avocado

2 eetlepels ingemaakte gember

1½ theelepel  wasabi

Bereiding

Snijd de sashimi tonijn in dunne stukjes. Verwijde de zaadlijst van de komkommer en snijd deze in dunne plakjes. Maak van de avocado en ingemaakte gember ook dunne plakjes. Doe de Koshihikaririjst in een pan met kokend water. Laat deze zonder deksel koken tot deze mals is. Giet de rijst af en laat deze ongeveer 5 minuten staan. Roer de azijn, suiker en het zout erdoor en laat het geheel afkoelen. Leg een vel nori met de ruwe kant naar boven op een bamboematje. Doop je vingers in het water en spreid 1/6de van de rijst uit over de nori. Zorg dat je ongeveer een rand van drie centimeter vrij houd aan de kant die het dicht bij u ligt. Druk de rijst stevig aan. Maak met je vingers in het midden van de rijst en in de lengterichting een groef. Leg daarin 1/6de van de tonijn, komkommer avocado, gember en wasabi Rol het matje strak op, te beginnen bij de rand die het dichts bij u ligt. Haal het matje weg zodra de rol klaar is. Snijd de rol in zes stukken en leg deze stukken op een serveerschaal. Herhaal dit met de overgebleven ingrediënten. Serveer de rolletjes met sojasaus, ingemaakte gember en wasabi.

 

Aantal calorieën per portie: 58 Kcal. per portie.