koken & tafelen algemeen

Kippensoep met kokos

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

100 gram kipfilet

2 verse pepertjes

1 stengel citroengras

3 eetlepel citroensap

3 centimeter gemberwortel

2 citroenbladeren

10 grote champignons

600 milliliter kokosmelk

Bereiding

Knip de kip in dunne reepjes. Maak het citroengras schoon en snij deze fijn. Gember in dunne stukjes snijden en hierna de citroenbladen in 3-en scheuren. De citroengras samen met de pepertjes plat stampen met de achterkant kant van een mes of met een vijzel. Snijd de champignons in dikke plakken. Nu kan je de kokosmelk aan de kook brengen. Voeg tussendoor de citroengras, gember, citroenblad en de pepertjes aan de kokosmelk toe. Voeg hierna de kipfilets samen met de champignons toe en laat de soep nog 8 minuten koken (zodat de kip kan garen). Als de kip gaar is limoensap naar eigen smaak toevoegen en meteen serveren. Is de soep aan de dikke kant dan kan je deze verdunnen door er wat bouillon aan toe te voegen.

 

Aantal calorieën per portie: 165 Kcal. per portie.