koken & tafelen algemeen

Appel ananastaart

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten

Wachttijd: 1 uur

Receptuur

250 gram bloem

100 gram suiker

zout

150 gram koude boter

2 eetlepels water

3½  appels

5 ananasschijven

50 gram suiker

75 gram gewelde rozijnen

3 eetlepels kaneel

Bereiding

Bereiding van het deeg:

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Zeef de bloem boven een kom. Drie vierde deel van de suiker aan de bloem toevoegen en er goed door mengen Hierna de zout erbij doen en deze goed verdelen door de massa. Snij de boter in de bloem met twee messen tot kleine klontjes. Voeg hierna het koude water toe en kneed het met een koele hand tot een soepel deeg. Vorm het deeg een bal en rol deze in plastic folie of dek de schaal af met plastic folie. Leg dit voor ongeveer 60 minuten in zijn geheel in de koeling Bekleed hierna een vorm met 24 centimeter doorsnee met het deeg en houd een restant deeg apart voor de bovenkant Als de taart gevuld is met de ananas/appel mengsel rol je van het overige deeg lange plakken die je kruislings over de taartvulling legt.

Bereiding van de vulling:

Snijd de appels in blokjes en meng de suiker, kaneel en rozijnen door de appelblokjes. Leg op de bodem van de taart de ananasschijven en verdeel hierover het appelmengsel. In het midden van de oven de appeltaart in circa 1 uur en 15 minuten goudbruin en gaar bakken.

Aantal calorieën per portie: 260 Kcal. per portie.