koken & tafelen algemeen

Aardappelkoekjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

750 gram Aardappelen

50 gram Uien

½ Ei

40 gram geraspte oude kaas

1 mespunt rozemarijn

½  theelepel Knoflookpoeder

25 gram boter

Bereiding

Schil de aardappelen en rasp deze in de keukenmachine of met een schaaf. Leg de aardappelrasp op een theedoek en wring er al het vocht uit. Maak de uien schoon en rasp deze ook. Meng in een schaal de aardappelschaafsel en uien rasp, knoflookpoeder, rozemarijn, oude kaas en het halve ei door elkaar. Smelt de boter in de koekenpan totdat de boter goed heet is. Doe het mengsel in de pan en druk het stevig aan zodat de gehele bodem bedekt is. Na 10 a 15 minuten met behulp van een deksel de koek omdraaien en bak de andere kant gaar. Je kan de aardappelkoek warm houden in de oven of meteen serveren. Snijd hem in mooie punten.

Aantal calorieën per portie: 130 Kcal. per portie.