koken & tafelen algemeen

Saoto soep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6-10

Bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten

Receptuur

2 uien,

5 salemblad,

3 laoswortel,

3 potten kippenbouillon,

2/3 bos lenteuitjes,

gekookte eieren,

500/1000 gram gekookte/geplozen kipfilet,

chinese rijstmie,

3 zak frietjeschips,

10 pimentkorrels,

ketjap,

tauge,

gekookte rijst,

4 groentebouillonblokjes

Bereiding

Vul een grote soeppan voor de helft met water, doe de bouillon, bouillonblokjes, laos, salemblad, uien, pimentkorrels en een scheut ketjap erin. Laat een uur trekken. Snij ondertussen de lenteuitjes, bak de mie in zonnebloemolie (en meng met frietjeschips) en kook de eieren.

Serveer alles apart in schalen, vul de soepkom en vul aan met de bouillon.