koken & tafelen algemeen

Erwtensoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten

Receptuur

300 gram spliterwten

400 gram schouderkarbonade

2 laurierblaadjes

3 bouillonblokjes

200 gram knolselderij

2 aardappels

200 gram prei (ringen)

300 gram winterwortel

1 rookworst

Zout en peper.

Bereiding

Doe de erwten, karbonades, laurier, bouillonblokjes en twee liter water in een pan. Breng aan de kook en laat ca. 45 minuten koken. Schil ondertussen de knolselderij en de aardappels en snij in blokjes. Voeg ze na 30 minuten toe aan de erwten. Schep de karbonades uit de soep en snij ze in blokjes. Voeg de prei en de wortel toe aan de soep. Laat nog 15 minuten koken. Maak glad met de staafmixer. Voeg de karbonades en rookworst toe en laat nog 10 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper.