koken & tafelen algemeen

Vis met venkelbouillon

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

2 ½ eetlepels olijfolie

2 kleine venkelknollen, in parten, groen bewaard

1 ui, in ringen

2 teentjes knoflook, geperst

1 kleine rode peper, zaadjes verwijderd, gehakt

150 milliliter vermouth of droge witte wijn

½ ttheelepel saffraan draadjes

410 gram tomaatblokjes (blik)

375 milliliter visbouillon

500 gram stevige witte visfilets in stukjes van 3 cm

60 gram zwarte olijven

eventueel 1 eetlepel pernod

eventueel aioli voor erbij

Bereiding

Verhit de olie in een grote, diepe koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de venkel toe, bak ze in 2-3 minuten goudbruin, neem uit de pan en zet apart. Voeg de ui toe aan de pan en bak 1-2 minuten. Roer de knoflook en rode peper erdoor, gevolgd door de vermout, saffraan, tomaat en bouillon. Breng aan de kook, doe de venkel er weer bij, verlaag het vuur en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg de vis toe en kook 5 minuten. Doe de olijven en eventueel pernod erbij en breng op smaak met zout en peper. Serveer gegarneerd met het venkelgroen en eventueel een schep kant-en-klare aioli.