koken & tafelen algemeen

Pastinaaksoep met coquilles

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

mespunt saffraan

1 deciliter witte wijn

1 ui grof gesneden

1 teentje knoflook, geperst

3 eetlepels olie

300 gram pastinaak geschild en in stukken

5 deciliter gevogelte bouillon

4 eetlepels room

12 coquilles uit de schelp

4 takjes kervel

 

Bereiding

Week de saffraan 15 minuten in de witte wijn. Fruit de ui met de knoflook op matig vuur in 2 eetlepels olie en voeg na 5 minuten de pastinaakstukken toe. Bak alles nog 3 minuten en schenk de saffraan en wijn en de fond erbij. Breng alles aan de kook en laat de pastinaak in 20 minuten gaar worden. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met vers gemalen peper. Verhit een grillpan. Bestrijk de coquilles aan beide kanten met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met zout. Gril ze 1 minuut aan elke kant. Schep de soep in diepe borden en verdeel de coquilles over de borden.

Garneren met kervel.