koken & tafelen algemeen

Italiaanse venkelsoep uit de oven

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

100 gram salami, in kleine blokjes
250 gram pittige Italiaanse verse worstjes of saucijsjes
600 gram verse spinazie
2 venkelknollen
3-4 eetlepels extra vergine olijfolie
zout, versgemalen zwarte peper
1½ liter warme kippenbouillon
150 gram pecorino, fijngesneden of grof geraspt


 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de blokjes salami in een koekenpan zachtjes uit tot ze knapperig zijn. Schep ze op een bord en bak de saucijsjes in 10-15 minuten rondom bruin en gaar. Was de spinazie grondig en laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken. Maak de venkelknollen schoon, snijd ze in vieren en dan in dunne reepjes. Verhit 2-3 eetlepels olie in een wok en roerbak de venkel in 2-3 minuten beetgaar. Schep de venkel op een bord en strooi er zout en peper over. Roerbak de spinazie in dezelfde wok en laat de blaadjes in 2-3 minuten al omscheppend slinken. Voeg de spinazie eventueel in gedeelten toe. Bestrooi de spinazie met zout en peper. Snijd de saucijsjes in plakken en verdeel ze met de blokjes salami over vier grote ovenvaste soepkommen. Schep de spinazie en venkel op het vlees en schenk hier de kippenbouillon overheen. Strooi er tot slot een dikke laag pecorino over en schuif de soepkommen in de oven. Laat de kaas smelten en de soep in 20 minuten door en door heet worden.

Serveer met grof volkorenbrood