koken & tafelen algemeen

Houx-sour soep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

4 gedroogde shiitake paddenstoelen

1 liter kippenbouillon

200 gram varkensfilet, in dunne reepjes

stukje gember van 5cm

22 gram varkens filet

2½  bamboescheuten

250 gram stevige tofu

1 eetlepel maïzena

2½ eetlepel sojasaus

2½ eetlepels rijstazijn

2 bosuitjes

½ theelepel sesamolie

Bereiding

Week de shiitakes 30 minuten in warm water. Giet af. Verwijder de steeltjes en snijd de hoedjes in dunne plakjes. Breng de bouillon in een grote pan op middelhoog vuur zachtjes aan de kook. Voeg het varkensvlees, de shii-take, gember, bamboescheuten en ½ theelepel zout toe. Laat 2 minuten zachtjes koken en schuim af. Doe de tofu erbij en laat 2 minuten zachtjes koken. Meng de maïzena met de sojasaus en rijstazijn en schenk dit geleidelijk al roerend in de soep roer en ½ theelepel witte peper door. Garneer met bosui en serveer besprenkelend met sesamolie en evt. chiliolie