
Garnalen-wontonsoep
Print deze pagina
Algemeen
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 20 minuten
Receptuur
1 ½ liter kippenbouillon
stukje gember van 3 cm, in dunne reepjes
18 diepvries wontons (toko)
24 rauwe garnalen, gepeld, darmkanaal verwijderd, staartjes er nog aan
100 gram Chinees geroosterd varkensvlees, in plakjes
100 gram shiitake
150 gram kleine bok choi, in vieren ( Chinese kooltjes)
2 eetlepels sojasaus, plus extra voor erbij
dun gesneden bosui, voor de garnering
zoete chilisaus, voor erbij
Bereiding
Breng de bouillon met de gember in een grote pan aan de kook, voeg de wontons toe, kook 3 minuten. Doe dan de garnalen,het varkensvlees en de paddenstoelen in de pan. Kook 1 minuut, voeg de bok choi toe en laat in 1 minuut slinken, roer dan de soja erdoor. Serveer in kommen gegarneerd met de bosui, geef er extra soja en zoete chilisaus bij.