koken & tafelen algemeen

Zoete aardappelsoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

½ ui, fijn gehakt

2 tenen knoflook fijngeknepen

1 cm verse gember

2 stengels citroengras, fijn gehakt

1 eetlepel limoensap

2 eetlepels maiskiemolie

250 gram zoete aardappels geschild

2 deciliter kokosmelk

2 deciliter groentebouillon

Zout en versgemalen peper

Bereiding

Maak in een keukenmachine een papje van de ui, knoflook, geraspte gember en de citroengras met 1 eetlepel olie. Zet een pan op het vuur en voeg het restant van de olie toe. Fruit hierin het papje 5 minuten, al roerend. Voeg stukjes zoete aardappel, kokosmelk en de bouillon toe. Roer alles goed door elkaar. Laat de aardappels op een laag vuur gaar worden. Giet de inhoud van de wok voorzichtig in de blender  en laat de machine draaien tot de soep gepureerd is. Breng op smaak zout en peper en warm het indien nodig nog even op. Serveer de soep vervolgens in kleine kommetjes of glaasjes.