koken & tafelen algemeen

Wortel-gembersoep met limoen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 minuten

Receptuur

½ bosje bospeen
1 eetlepel rijstolie of zonnebloemolie
½ centimeter gemberwortel
1 teentje knoflook
½ limoen
½ bosje koriander steeltjes en blad gescheiden
7 ½ deciliter groentebouillon
chilivlokken
 

Bereiding

Snijd het loof van de wortels en schil ze met een dunschiller.
Snijd de wortels in dunne plakjes.
Verhit de olie in een soeppan. Rasp de gember, de knoflook en tenslotte de groene schil van de limoen boven de pan.
Fruit dit ongeveer 1 minuut zachtjes aan.
Schep de wortel en de koriandersteeltjes erdoor en bak deze 2 minuten zachtjes mee.
Schenk de bouillon in de pan en breng deze aan de kook.
Kook de wortels rustig gaar in ongeveer 10 minuten.
Voeg de korianderblaadjes toe aan de soep en pureer deze.
Op smaak brengen met wat chilivlokken , maar wees voorzichtig met de hoeveelheden want dit kan heel pittig worden.
Garneer de soep met wat overgebleven korianderblad en broodcroutons.