koken & tafelen algemeen

Uiensoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 2 uur en 20 minuten

Receptuur

600 gram Uien

10 gram Boter

6 gram Tomaten puree

15 gram Ontbijtspek

½ teentje Knoflook

½ blaadje Laurier

1 Kruidnagel

1 mespuntje Tijm

2 liter Bouillon

 

Bereiding

Maak de uien schoon, snijd ze in dunne ringen en verdeel ze in vieren. Snijd de spek in kleine dobbelsteentjes. In de pan worden de dobbelsteentjes ontbijtspek met de boter aangezet. Daarna worden de uien toegevoegd en de tomatenpuree. Het geheel goed aanzetten, zonder dat de uien kleuren. Daarna de kruiden toevoegen en mee aanzetten. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen, op een laag vuur ca. 2 uur laten trekken. De soep hierna op smaak brengen met zout en aroma.